Tahıl öğütmeden ambalajlı hazır gıdalara kadar yiyecek ve içecek endüstrisinin tamamında aşırı basınç riskleri, toz patlamaları ve yangın tehlikeleri ile karşı karşıya olan sayısız işlemler bulunmaktadır. Elva’nın kapsamlı hijyenik güvenlik çözümleri ve uzmanlardan oluşan ekibimiz, işinizi ve en önemlisi çalışanlarınızı felaketten korur.
Değişken basınç ve sıcaklıklarda, kimyasal reaktörler, ısı eşanjörleri, kazanlar ve fermenterler gibi yiyecek ve içecek işleme ekipmanları doğasında aşırı basınç riski taşır. Tüm bunlara ilaveten sıkı sağlık yönetmeliklerine bağlı kalmanın ilave karmaşıklığına da sahiptirler.
Elva’nın uzmanlığı, basınç tahliyesi, CIP/SIP, elektro-parlatma ve pasivasyon seçenekleriyle özelleştirilmiş çözümler sağlama konusunda eşsizdir.
Yiyecek ve içecek tesislerinin çoğunda mısır nişastası, şeker, un ve tahıl gibi sayısız yanıcı ve patlayıcı toz bulunur. Elva, ‘Toz Testi Laboratuvarı’nda, bir tozun Pmax, dp/dtmax ve KST gibi patlayıcı özelliklerini belirleyebilir. Bu veriler, ‘Toz Tehlikesi Analizini’ desteklemek ve CIP/SIP uygulamaları için tasarlanmış en etkili hijyenik patlama koruma çözümlerini belirlemek, kontaminasyon ve korozyona karşı korumak için kullanılır.
Gıda tesisleri hijyen koşullarının üst düzeyde tutulduğu ancak yangın riskinin de bulunduğu tesislerdir. Uzun süreli hatta süresiz çalışan ekipmanlar ya da çalışan personelin dikkatinden kaçarak neden olunan yangınlar mal ve can kaybına neden olabilir. Bu gibi durumlarda yangının en hızlı şekilde otomatik yangın algılama sistemi ile algılanması ve otomatik yangın söndürme sistemi ile söndürülmesi gerekir. Size özel Yangın Algılama ve Yangın Söndürme Sistemlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Telefon ile arayabilir veya iletişim formundan yazabilirsiniz,
uzmanlarımız en kısa süre içinde sizlere ayrıntılı olarak cevap verecektir.
Bizimle sohbet edin